Felhívás

    Felhívás

    „Hass, alkoss, gyarapíts, s a haza fényre derül…” írta Kölcsey egykor, és ez a mottó hívta létre 2014-ben a Családi Vállalkozások Országos Egyesületének (CSVOE) Alapítványát is, amely tavaly elnyerte a közhasznú státuszt.
     
    Magyarországon a vállalkozások legnagyobb része családi vállalkozás. A CSVOE nonprofit Közhasznú Alapítvány feladata, hogy a családi vállalkozást, mint üzleti formát, mint életformát, mint gazdasági és szociális jövőképet népszerűsítése, a generációváltás folyamatát segítse - alapítványi eszközökkel és lehetőségekkel.  
     
    Alapítványunk támogatókat keres, hogy segítségüket kérje saját erőforrásai kiegészítéséhez.
     
    A családi vállalkozások (pénzügyi, gazdasági és erőforrásmenedzsment központú) tudásigényének kielégítésével olyan támogatási lehetőségeket kínálunk, amelyeket a kezdő vállalkozóknak, és –  nemes ügyön kívül – akár az Önök távlati céljait is szolgálhatják:

     
    Céljaink:
    - a családi vállalkozások alapítóinak meglévő kompetenciáját, gyakorlati tudását, átadni a családi vállalkozások új (leszármazó) vezető tulajdonosi generációjának
    - fentieken túlmenően a velünk kapcsolatban lévő Egyetemek hallgatói számára pályázat alapján anyagi és anyagi értékű segítséget nyújtsunk a vállalkozásuk indításához
    - szeretnénk elérni továbbá, hogy a visszavonuló alapítók gazdaságilag hasznos tevékenységek szervezésével és tanácsadással továbbra is benn maradjanak a gazdaság vérkeringésében - fontosnak gondoljuk a kultúra támogatását, a fiatal, kezdő  művészek számára biztosított pódiumon történő megjelenési lehetőségen keresztül.
     
    AZÉRT KÉRÜNK, HOGY ADHASSUNK  
     
    A támogatások összegéből pályázatokat kívánunk kiírni,(az ingyenes elméleti, szakmai képzések, workshopok, tréningek  mellett), hogy a pályázók közvetett anyagi támogatásban is részesülhessenek.
     
    Néhány példa a támogatási formák közül:
    - online és offline kiadványok  előfizetése
    - szakkönyvek, kiadványok, a támogatást igénylő, összeállítása alapján
    - magas költséggel járó szakmai konferenciákon való részvétel  rész költségei 
    - államilag akkreditált nyelvi képzési költségek bizonyítvánnyal igazolt tanulmányok lezárása után
    - külföldi tanulmányutak részbeni anyagi fedezete
    - vagyoni értékű egyéb támogatás (pl. helyiség, könyvelési szolgáltatás)

    A támogatások odaítélése a rendelkezésre álló anyagi eszközök függvénye. A legizgalmasabb készülő projektünk egy olyan folyamatosan frissülő online tudásbázis összeállítása, amely a pályázók számára ingyenes és amelyet elérhetővé teszünk a velünk együttműködő Egyetemek hallgatói számára is.
     
    Az Alapítvány nonprofit, közhasznú szervezet, így támogatása az adóból levonható. Kérésre igazolást adunk A honlapunkon és a Facebookon rendszeresen feltüntetjük az adományozó nevét (ha kéri, és hozzájárul).
     
    Köszönettel vesszünk minden (egyszeri, vagy rendszeres) támogatást az alábbi számlaszámon:  
    Budapest Bank 10100833- 61731700- 01004004 
    Adószám:18647196-1-41 
    Székhely: 1013 Budapest, Lánchíd utca 7-9.
    Honlap: www.csvoe-alapitvany.hu